Oosterend wint bij Kaagvogels en heeft eindelijk overwinning

SVO heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De uitwedstrijd tegen Kaagvogels werd met 1-2 gewonnen.

Na een periode van verlies smachtte SVO naar een overwinning. Zelfs oud vedette Ed de Vries was meegereisd om de drie punten binnen te halen. De wedstrijd begon sterk voor SVO zette goed druk en door de snelheid van Jeroen Abma en Dylan Betsema kreeg SVO de bal voor het doel maar een doelpunt bleef uit. De brilstand stond dan ook tevens op het scorebord tijdens de rust. Na de Thee ging Oosterend met goeie moed het veld in, maar Kaagvogels zette Oosterend vast en was feller. Er werden fouten gemaakt aan de kant van SVO en dat resulteerde in een strafschop. Het noodlot hing boven het hoofd van de Strenders en de strafschop werd benut door Kaagvogels en zo stond het na tien minuten in de tweede helft 1-0 voor de thuisploeg. De klap kwam hard aan en er moest iets gebeuren om het tij weder te keren. .Ed de Vries en Ruud Hof werden in het veld gebracht om wat extra impuls te geven en dat pakte goed uit. Ruud Hof haalde uit met een "verwoestende" uithaal richting doel en de keeper schatte de bal verkeerd in en toen stond het 1-1. Vanaf dat moment kreeg Oosterend weer hoop en begon het te geloven in zichzelf. Er werd gecombineerd, gecoacht en gewerkt. Kaagvogels had het moeilijk, maar de sterk spelende aanvoerder kreeg nog een kans op de 2-1. Gelukkig kon Groszpietsch redding bieden en schoot de bal naar voren waardoor SVO er snel uitkwam en de bal bij Barry Boersen terecht kwam. Die bedacht zich op twintig meter voor het doel geen moment en haalde verwoestend uit. De keeper zat volledig mis en de bal vloog in de uiterste hoek het doel in. Vijf minuten voor tijd was de wedstrijd beslist in het voordeel van SVO. Kaagvogels was verslagen en kon geen tandje meer bij zetten. Eindstand 1-2. De werklust was uiteindelijk beloond en de punten konden mee naar het eiland.