Hotel moet sfeer terugbrengen in Cocksdorp na vertrek supermarkt

Cees en Erik Hooijschuur hebben plannen ontwikkeld voor de bouw van een hotel aan de Kikkertstraat in De Cocksdorp op de plek waar tot een paar jaar geleden de supermarkt was gevestigd.

Het plan voor een hotel is een opvolger van de plannen om appartementen en winkelruimtes te bouwen op de plek waar de Plus eerst zat. Die plannen gingen eerder dit jaar van de baan. Er was onvoldoende belangstelling voor de huizen en het had allemaal vertraging opgelopen door een rechtszaak. Vader en zoon Hooijschuur verwachten dat levendigheid en de gezelligheid in het dorp kunnen worden hersteld met een hotel. Die is minder geworden, nadat de Plus een nieuw pand aan de rand van het dorp betrek.

Er wordt gedacht aan een hotel van drie verdiepingen met 88 bedden en een parkeerkelder waar gasten hun auto's kunnen neerzetten. Bedoeling is dat aan de zijde van de Kikkertstraat gevels komen die rust uitstralen en voor een egaal en passend straatbeeld zorgen. "De straat loopt door in het gebouw." Erik en Cees Hooijschuur willen het hotel laten aansluiten bij het thema 'waterdorp'. Dat moet zijn uiting krijgen in een planten- en watertuin op de begane grond, informatiezuilen over water en een glazen dak dat open kan, zodat "de vier Texelse seizoenen in het gebouw aanwezig kunnen zijn". Het belangrijkste is volgens de initiatiefnemers echter om het dorp weer levendiger te krijgen.

In hoeverre het allemaal tot realisatie gaat komen, is mede afhankelijk van de wijze waarop de raad verder met de uitgifte van bedden wil omgaan. De initiatiefnemers presenteerden de plannen dinsdagavond aan de politieke partijen, zodat zij volledig op de hoogte waren van aanstaande toeristische ontwikkelingen. Meer op pagina 13 in deze krant.