Afbeelding
Foto:

Collegium Musicale Göttingen geeft concert in Hoornder kerk

Het Collegium Musicale Göttingen onder leiding van Rolf-D. Bartels geeft zaterdag 8 oktober een concert in het Hoornder kerkje. Aanvang 20.00 uur.

Het collegium viert een jubileum. Het is 25 jaar geleden voor het eerst op Texel geweest. In 1993 gaf het zijn eerst concert in Den Burg, en sinds 10 jaar in Den Hoorn. Het kleine koor bestaat uit amateurs met veel liefde voor muziek. Zij ontmoeten elkaar ieder jaar een aantal weekeinden in Göttingen, waar zij vandaan komen. Ook gaan zij bijna elk jaar een week naar Texel, om hier verder te repeteren om daarna als sluitstuk een concert te geven. Dit jaar in het Kerkelijk Centrum „De Hoeksteen". Luisteraars kunnen op deze mooie plek al frasen van het mooie gezang horen, als voorproef van het concert dat in het Hoornder kerkje met mooie akoestiek op zaterdagavond wordt gegeven.

Het programma bestaat uit drie gedeelten. In het eerste deel zingt het collegium gewijde en wereldlijke werken van Orlando di Lasso, een componist uit de late renaissance. Dan volgt er kerkgezang van Archimandrit Komitas Kerworkian, die ca. 1890 in Berlijn studeerde en componeerde, een Armeens werk in het Duits. In het derde gedeelte van het concert wordt de muziek van de Engelse componist uit de romantiek van de 19e eeuw: George Alexander MacFarren gezongen. Het koor zingt zogenaamd „part songs" met gewijde en wereldlijke teksten.

De entree is gratis, het collegium vraagt om een bijdrage in de onkosten.