Texel'94 na zege vast op 2e plek

Texel'94 boekte zondag de vierde overwinning van dit seizoen. In eigen huis werd Hauwert thuis met 4-1 verslagen. De Texelaars staan nu op de tweede plaats, met vier punten verschil op nummer drie.

Hauwert, vorig jaar gepromoveerd, is een geroutineerde ploeg, tegenover het vrij jonge elftal van Texel'94. Ze moesten dus aan de bak. En dat gebeurde ook. Regen en wind ten spijt, lieten de Texelaars goed spel zien en zetten de tegenstanders direct onder druk. Die kwamen er moeilijk uit, de vele dieptepasses waren een dankbare prooi voor de Texelse verdediging. De druk resulteerde na ruim een kwartier in de eerste treffer, op naam van Ruben Duinker. Patrick Nieboer passeerde over links een mannetje, zette voor, waarna Duinker de bal met het hoofd keurig in knikte. De goal smaakte naar meer, aan Texelse zijde werd de druk op de ketel gehouden. Er deden zich kansen voor en uiteindelijk was het topscorer Yorgo Helleman die de tweede treffer aantekende. Hij is een snelle buitenspeler, handig met de bal, die makkelijk passeert. Samen met de eveneens jonge Patrick Nieboer zondag de uitblinker. Ondanks peptalk tijdens de rust, liet Texel'94 de teugels in de tweede helft wat vieren. Er werd minder druk gezet, de tegenstander nam bezit van het middenveld. Uit de kluts trof Hauwert doel, de tegentreffer bracht de Texelaars verder uit hun evenwicht. Maar het team herpakte zich en 20 minuten voor tijd scoorde Jesper Arkenbout uit een voorzet van Nieboer. Het moreel van Hauwert brak, Helleman bekroonde de middag met de vierde treffer voor zijn ploeg. Volgende week speelt de ploeg uit tegen Spirit.