Gelijkspel voor zaalvoetballers

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdagavond in sporthal Ons Genoegen met 4-4 gelijkgespeeld tegen Ara Cora Kingdom uit Amsterdam.

Texel begon goed. Al zes na minuten maakte Pieter Jan Eelman de 1-0. Twee minuten later maakte Dennis Daalder de volgende treffer door de doelman van AC Kingdom met een inzet in de korte hoek te verschalken. Texel bleef kansen krijgen, terwijl de counters van de bezoekers vakkundig onschadelijk werden gemaakt door een geconcentreerd keepende Dennis Schouwstra. Het leidde er volgens coach Martijn de Veij toe dat Texel binnen het kwartier op 3-0 stond, nadat Eelman die bal voorlegde aan een opstomende Patrick Nieboer die met zijn linkerbeen onvermijdelijk raak schoot. Even leek het ook nog 4-0 te worden, totdat Daalder onregelmatig werd gestuit. Tot verbazing van Texel kende de scheidsrechter de vrije trap toe aan de Amsterdammers. "Helaas bleek dit geen incident." Drie opgelegde kansen bleven onbenut en vlak voor de pauze werd het 3-1. In de tweede helft kwam AC Kingdom terug tot 3-3 en dat mocht Texel volgens De Veij zichzelf aanrekenen. De gasten kwamen zelfs op voorsprong nadat de scheids tot verbazing van Texel een achterbal als hoekschop aan AC Kingdom toekende. Een cadeautje aldus de coach dat door AC Kingdom dankbaar werd uitgepakt. Twee minuten voor tijd trok Jesper Arkenbout de stand alsnog gelijk. Texel kreeg in de resterende tijd nog drie kansen voor de overwinning, maar het bleef 4-4. Komende vrijdagavond spelen de zaalvoetballers uit in Heerhugowaard tegen FC Marlène 2.