Marjon van de Reijken, Hans Eilander, Jeanet Grobben en Willem Aris Staal met de prijzen.
Marjon van de Reijken, Hans Eilander, Jeanet Grobben en Willem Aris Staal met de prijzen. Foto: Coogherveld

Drie Zoover Awards naar Texel

Hotel Kogerstaete, appartementencomplex Bosch en Zee en camping Coogherveld in De Koog zijn in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse uitreiking van de Zoover Awards.

Dat zijn de prijzen van de landelijke vakantiebeoordelingsite Zoover voor accommodaties die door gasten het hoogst worden gewaardeerd. Kogerstaete eindigde bovenaan in de lijst voor best beoordeelde hotels en kreeg een Zoover Award Gold. Het hotel scoorde een 9,8 op basis van 73 reviews. Het hotel aan de Dorpsstraat viel voor de vijfde keer in de prijzen. In 2012, 2013, 2014 en 2015 kreeg het hotel ook al Zoover Awards op basis van de hoge waarderingen van de gasten

Bosch en Zee werd beoordeeld als populairste bestemming in de klasse appartementen en kreeg eveneens een Zoover Award Gold. De accommodatie aan het begin van de Dorpsstraat scoorde een 8,9 op basis van 120 reviews. Coogherveld kreeg een Zoover Award Orange in de categorie Vakantiehuizen (waaronder chalets). De camping aan de Kamperfoelieweg kreeg een 9,5 op basis van 57 reviews.

Zoover kwam tot de winnaars door mensen van 4 juli tot en met 4 september te laten stemmen op de website zooverawards.nl. Accommodaties die van 1 januari 2015 tot en met 31 mei 2016 een waarderingscijfer van een 8 of hoger hadden behaald, waren genomineerd. Alle genomineerden begonnen op 4 juli met nul stemmen, zodat iedereen een gelijke start maakte. Alle accommodaties met een cijfer 9 of hoger ontvingen een Zoover Award Orange.