Schets van de zandige dijk bij de PH-polder, zoals gepresenteerd aan bestuurders van het hoogheemraadschap. Maar de tekening is nog niet definitief.
Schets van de zandige dijk bij de PH-polder, zoals gepresenteerd aan bestuurders van het hoogheemraadschap. Maar de tekening is nog niet definitief. Tekening: HHNK

"Geen nieuws'' over stand zandige dijk PH-polder

"Het veiligste kinderstrandje waar de bevolking rond Den Burg en Oudeschild heen gaat. En nu gaat het straks na de ophoging van de dijk afgesloten worden.'' Eén van de verontruste reacties op Facebook over de gevolgen van de aanleg van de zandige dijk van de PH-polder. Over wat nu precies de huidige stand van zaken is, over het strandje en het buitendijkse fietspad, heerst onduidelijkheid. De redactie had de hoop gevestigd op een afspraak die voor vandaag gepland stond met mensen van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Maar met als argument dat er op dit moment weinig te melden valt, is die afgezegd. Via een ander kanaal ontvingen we wel bovenstaande schets, onderdeel van een presentatie aan het algemeen bestuur van HHNK. Daarop wel een buitendijks fietspad, maar tussen Ceres en de Schans ook een voor recreanten ontoegankelijk gebied. Volgens het hoogheemraadschap mag nog geen status aan de tekening worden ontleend. Er moet nog worden gesproken met meerdere instanties en andere betrokkenen. Binnenkort komt er meer duidelijkheid.