Theo den IJzerman met Superman Sugar Pep.
Theo den IJzerman met Superman Sugar Pep.

Succes Paint Horses

Succes voor paardenfokkers Ilonka en Theo den IJzerman van Cool Running Paints te Oosterend.

Hun Texelse jaarling hengst GP The Cowboy Gun werd dit weekend Nederlands Kampioen Open Jaarling Hengst Halter. Dat gebeurde tijdens het NK Voor American Paint Horses te Woubrugge. Dit is een soort keuring waar het paard wordt beoordeeld wordt op zijn ras typische kenmerken en correcte lichaamsbouw. De hengst CR Superman Sugar Pep, eveneens eigendom van Theo en Ilonka haalde twee bronzen medailles voor de onderdelen Ranch Riding en Trail. Daarnaast is hij Maturity Champion geworden in de Trail en Western Pleasure .

De Quarab Merrie CR Moonlight Jet Set heeft met Ilonka een derde plaats in de All Breed Jackpot Western Pleasure en Western Horsemanship behaald.

Succes ook voor de stal van Den IJzerman eerder deze maand tijdens het Europees Kampioenschap te Kreuth in Duitsland. De CR Superman Sugar Pep behaalde diverse Top 10-plaatsingen in de Open Classes. Zo pakte de hengst een achtste plaats in de ranch riding, een zesde plaats in de Open Halter All Sexes en een derde plaats in de Halter Senior Stallions.

Met deze resultaten heeft CR Superman Sugar Pep Zijn Register of Merit Behaald, een soort prestatie-predikaat. Daarmee komt hij aanmerking voor de Honor Roll.

Ilonka En Theo den IJzerman van Cool Running Paints laten weten nog lang met plezier en trots terugkijken op deze succesvolle maand september.