Texel'94 verliest tegen tien man

''Texel'94 onwaardig.'' Aldus het commentaar op de 3-1 nederlaag die Texel'94 zondag leed tegen VVW. Met 0-1 op het scorebord moest de tegenstander het in de tweede helft met een man minder doen, maar desondanks scoorde de thuisploeg drie goals.

Een domper voor de Texelaars, die met drie zeges op rij in de ''winning mood'' waren. Het scenario om voor het eerst winst te boeken tegen de ploeg uit Wervershoof lag eigenlijk al klaar, toen de Texelse ploeg net na rust op voorsprong kwam en een tegenspeler de rode kaart kreeg. Tegen tien man leek de overwinning een kwestie van tijd. Maar het liep anders.

De eerste helft toonde een gelijkopgaande strijd. Texel'94 speelde met een vrij stevig wind in de rug, maar dat voordeel werd te weinig uitgebuit. Er deden zich voor rust weinig kansen voor, in de drukte voor het doel speelden zich wel een aantal scrimmages af. VVW was in deze fase niet echt gevaarlijk, Texel'94 had de betere kansen. Yorgo Helleman ging alleen op de keeper af, maar zijn schot trof de doelverdediger. Even later was het Patrick Nieboer die vanaf de rand van het strafschopgebied met de rug naar de goal in de draai uithaalde. Maar de doelman stond precies op de goede plek om zijn inzet af te stoppen. Een pegel op doel ging naast en vanaf links zag de aanhang een schot van Helleman voor de goal langs schieten. Al met al was in de eerste helft de strijd gelijkwaardig. Texel'94 had de betere kansen, maar het resultaat was dat met rust 0-0 op het scorebord stond.

De tweede helft bood een andere aanblik. Kort na het beginsignaal kon Helleman doorgaan over rechts. Vanaf de achterlijn bracht hij de bal voor het doel, de teen van Jesper Arkenbout was genoeg om de bal bij de eerste paal in het doel te laten belanden. Vanaf dat moment had Texel'94 de wedstrijd in handen. Vijf minuten later snelde Nieboer de diepte in en werd door twee man in de mangel genomen. Eentje kreeg geel, precies de man die al geel had. Rood dus en daarmee leek het pleit beslecht. Zeker toen Dennis Daalder vanuit de vrije trap doel leek te treffen. Alleen stak de doelman daar een stokje voor. Vanaf dat moment stroopten de Westfriezen de mouwen op en leken vleugels te krijgen. Gretiger op de bal zochten ze de aanval en stichtten zo gevaar. Texel zocht ook het offensief, maar de passes waren te zwak. Het tij was niet meer te keren. Uit een counter scoorde VVW de gelijkmaker. De bal werd niet goed weggewerkt, de spits aanvaardde het cadeautje in dank en schoot de bal in de hoek. De ploeg uit Wervershoof kreeg de smaak te pakken, terwijl de Texelaars de koppies steeds meer lieten hangen. Nog twee keer achter elkaar verdween de bal in doel, Texel'94 eindigde met lege handen en blijft na vier wedstrijden op negen punten staan.

Komende zondag kan dat recht worden gezet, als Hauwert op bezoek komt.