Op de surfplank met Adriaan van Rijsselberghe.
Op de surfplank met Adriaan van Rijsselberghe. Foto: Zwembad Molenkoog

Molenkoog sluit zwemseizoen af

De zwem-4-daagse zit er weer op. Er deden dit jaar bijna 160 mensen mee, zo'n twintig procent meer dan vorig jaar. Toen liet het weer het nogal afweten en dat zat dit jaar natuurlijk heel erg mee. De eerste drie dagen was het weer uitgesproken mooi waardoor de kinderen na het zwemmen nog lang bleven spelen in het ondiepe. En ook op vrijdag deed de flinke bui die boven Molenkoog viel niets af aan de gezelligheid en pret.

Veel kinderen lieten zich de kans niet ontnemen een keertje op een surfplank te staan. En dan ook nog eens bij Adriaan van Rijsselberghe. Hij werd geassisteerd door Jacob Kooij, zodat er steeds twee kinderen tegelijk even op de plank konden proberen. Daarnaast was er nog een kleine slotoptocht met vlaggen, gedragen door de kinderen die ze hadden geleend, gekregen of zelf gemaakt.
Alle deelnemers gingen uiteindelijk naar huis met een dik verdiende medaille en sommigen ook met een mooie bos bloemen erbij. Zondag was de laatste dag van het zwembadseizoen. Tussen 12.00 en 13.00 werden er nog zoals gebruikelijk, baantjes worden gezwommen. Daarna werd er elk half uur een spelletje gedaan en mocht iedereen om 15.30 uur het water in met zijn of haar lievelingsknuffel.