Spektakel op menwedstrijd

Met het wegparcours als absoluut hoogtepunt is de Samengesteld Menwedstrijd bij manege Akenburg uitstekend verlopen. Maar liefst tachtig deelnemers bonden de strijd op drie verschillende onderdelen.

De wedstrijdcommissie van de Samengestelde Menwedstrijd Texel, bestaande uit Carlo Veeger, Kees Hin, Ans de Graaf en Susanne Stiggelbout, kan terugkijken op een succesvol weekend. Op zaterdag werden de dressuurproef en en vaardigheidsproef verreden. Hierin zaten soms maar minimale verschillen die de deelnemers de volgende dag op het laatste onderdeel nog zouden kunnen goedmaken om zodoende hoger te eindigen. Op zondag is het wegparcours verreden dat voor een deel door het bos ging en waar de zes hindernissen in verwerkt waren. Dit is het meest spectaculaire deel van de wedstrijd. Hindernis drie was dit jaar een uitdaging vanwege de verhogingen en het mulle zand in de hindernis. Hindernis vijf was de hindernis waarin de waterbak was verwerkt. Dit levert vaak mooie en spectaculaire momenten op. Hindernis zes stond evenals hindernis vijf op het terrein van Manege Akenburg en hierin was als element een grote houten brug gezet. De deelnemers hoeven deze niet te nemen. Er overheen was wel de kortste route wat uiteindelijk een snellere tijd oplevert, wat weer gunstig uitpakt in de einduitslag. De deelnemers hebben zowel de route als de hindernissen als mooi, prettig en ruim ervaren. Iedereen kon in de verschillende hindernissen zijn eigen ideale lijn kiezen. Er deden menners uit het hele land mee en tussen de tachtig deelnemers zat veel niveauverschil. Een deel reed hun eerste wedstrijd, maar er waren ook een aantal combinaties aanwezig die bij de top van Nederland horen. De diversiteit in de aanspanningen en het niveau maken deze wedstrijd ook erg leuk voor de toeschouwers. Op een paar enkele spannende momenten na is de wedstrijd heel goed verlopen en mag de commissie terugkijken op een zeer geslaagde editie met heel mooi weer.

Uitslagen: 1SPAN PO-1: 1. Pamela Schraal, 2. Mandy Dekker; 1SPAN PO-2/3: 1.Hellen Schmitz; 1SPAN PA-1: 1. Marianne van der Sluis; 1SPAN PA-2/3: 1. Sjaak Ranzijn; 2SPAN PO-1: 1. Daphne Imanse; 2SPAN PO-2/3: 1. Renske van der Reijden; 2SPAN PA-1/2/3: Rens Egberink; 4SPAN PO-1/2/3: 1. Lex Veeger; TANDEM PO-3: Steef Karels; IMPULS PONY-1: Freek Stronks; IMPULS PAARD-1: 1. Iris Helder; Jeugd: Eline Mentink; HC-KL4; 1. Jannes Kinds.


De volledige uitslag en de tijden zijn te vinden op www.hoefnet.nl/uitslagen/2016/NED/TEXEL.20160908.20160919/HTM/A+B+C.htm.