Oosterend delft onderspit

Het team van Medemblik kwam op bezoek bij SVO. De ploeg heeft de ambitie om kampioen te worden. De gasten bleken in ieder geval een maatje te groot voor SVO. In Oosterend werd het 1-2.

Nadat de pupil van de week Thirza Schulze de wedstrijd had geopend, werd er afgetrapt. Al gauw bleek dat Medemblik niet gelogen had over hun belofte om kampioen te worden. Ze zette gelijk druk en domineerde meteen. SV Oosterend had het lastig met de razendsnelle aanvallers die gevaarlijk dichtbij keeper Daniel Groszpiets kwamen, maar die keepte als vanouds en redde een aantal keren. Maar in de 31e zorgde een uitgespeelde kans zorgde ervoor dat de gasten op 0-1 kwamen. SVO liet het er niet bij zitten en kreeg ook wat kleine kansen, maar kreeg de bal er niet in. Wesley Stroo behoede Oosterend voor een grotere achterstand voor rust door de bal van de lijn te halen. Na rust was het begin minder heftig dan de eerste helft. Oosterend kon wat langzamerhand iets terug doen en het lukte Barry Boersen om in de 55e minuut de gelijkmaker te scoren. Vanaf dat moment kwamen er meer en meer kansen. Dylan Betsema, die uitstekend speelde, kreeg de ballen voor het doel maar spits Jeroen Abma kreeg de bal niet langs de keeper. Ook aanvoerden Dave Witte raakte de lat. Medemblik was even de weg kwijt en ze kregen bovendien nog een rode kaart voor hun kiezen en moesten dus met tien man verder. Maar wat al zo vaak gebeurd: ze werden niet minder en bleven maar komen. Tegen het einde van de wedstrijd hing er een doelpunt in de lucht maar aan weke kant was nog niet duidelijk. Twee minuten voor het eindsignaal viel die dan ook maar voor SVO aan de verkeerde kant: 1-2.