Texel'94 stoomt door

Texel'94 beleeft een droomstart van de competitie. Zondag werd ook de derde wedstrijd in de vierde klasse winnend afgesloten. Op het eigen veld werd FC Den Helder met 4-2 verslagen door een jeugdig Texel'94. Texel'94 staat hierdoor gedeeld aan kop.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en creƫerde de nodige kansen. Den Helder kwam niet verder dan twee ongevaarlijke schoten. Toch duurde het een half uur tot Texel'94 het krachtverschil ook in de score wist uit te drukken. Een voorzet van de zijkant kwam tegen de hand van een Helder-verdediger en de bal belandde op de stip. Yorgo Helleman eiste de bal op en liet het buitenkansje niet onbenut. De thuisploeg bleef aandringen, maar ging met 1-0 de rust in. De tweede helft was amper begonnen of Texel'94 was terug bij af. Waar het in de eerste helft zo goed ging, begon de thuisploeg moeizaam aan het tweede bedrijf en binnen vijf minuten maakten de bezoekers gelijk. Een bij een corner weggewerkte bal werd opgepikt door de laatste man van Den Helder die onberispelijk binnen schoot. Texel'94 ging niet bij de pakken neer zitten en kwam in de eerste de beste aanval weer op voorsprong. Jeroen Vlaming bracht met een steekpass Patrick Nieboer in stelling die niet faalde oog in oog met de keeper. Weer kwam Den Helder langs zij en zodoende konden de Texelaars voor de tweede keer opnieuw beginnen. Het was de in de diepte gestuurde Yorgo Helleman die tien minuten voor tijd zijn tweede van de middag maakte. Alleen op de keeper twijfelde hij niet en schoot de bal binnenkant paal in de kruising. Toen Patrick Nieboer er vervolgens ook nog 4-2 van maakte, was de wedstrijd beslist. "Dit is natuurlijk een droomstart. We speelden met een verjongd elftal en de jonkies scoren dan ook nog. Dat is natuurlijk prachtig. Naast de doelpunten hadden we nog een aantal goede kansen. Zo schoot Jesper (Arkenbout red.) nog op de lat. Deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen VW in Wervershoog. Het zit nou wat meer mee dan vorig jaar", stelt elftalbegeleider Rob van der Stap tevreden vast.