De nieuwe supermarkt, het nieuwe restaurant en de nieuwe speeltuin van Dennenoord.
De nieuwe supermarkt, het nieuwe restaurant en de nieuwe speeltuin van Dennenoord. Foto: Jeroen van Hattum

Nieuwbouw restaurant, winkel en speeltuin van Dennenoord

Vakantiepark Dennenoord aan de Grensweg heeft een paar forse verbouwingen achter de rug. Zowel het restaurant als de supermarkt en de speeltuin hebben een andere plek gekregen.

De operatie begon een jaar geleden. De supermarkt is terecht gekomen in een nieuw gebouw op de plek waar eerst het restaurant stond. Het restaurant is nieuw gebouwd op de plek waar de speeltuin was en die heeft eveneens een nieuwe plek gekregen. "Het was voor ons van belang dat de gasten geen last zouden ondervinden van de veranderingen", vertelt directeur Marc van den Berg van Dennenoord. "Vandaar dat we in etappes hebben gewerkt. Het zijn voorzieningen waar ook andere parken in de omgeving gebruik van maken, dus je kunt niet een tijdje zonder zitten."

Nu het hoogseizoen achter de rug is, is er volgens Van den Berg de ruimte om aan een officiƫle opening en een open middag toe te komen. Dat wordt komende zaterdag 24 september. "Het was voor het begin van de grote vakantie allemaal klaar, maar daarna hebben we de tijd wel anders nodig gehad." De nieuwbouw bestaat uit hout skeletbouw met red cedar. Het is neergezet door Bruin & Weijers uit De Cocksdorp samen met diverse Texelse onderaannemers. Het nieuwe restaurant is ruim van opzet met binnen zo'n 120 zitplaatsen. Pachter Jaap Feenstra zegt er tevreden mee te zijn. De supermarkt dient als pilot voor een nieuwe toeristische formule van de Spar. De meeste producten zijn toespitst op het gemak, vertelt supermarktmanager Nico Derks. "Bijvoorbeeld groente die al gesneden is, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. En we hebben uiteraard de vers gebakken broodjes. Daar komen de gasten speciaal voor." Tussen de gebouwen is een rustig pleintje ingericht op de plek waar eerst de auto's naar het park reden. Die moeten nu om de nieuwbouw heen rijden.

Naast het restaurant bevindt zich ook een nieuwe snackbar. In het pand waarin de supermarkt zit, is ook ruimte voor het animatieteam ingericht en er is een binnenspeeltuin voor kinderen gemaakt. Boven in de nieuwbouw bevinden zich nieuwe personeelsverblijven. Van den Berg: "Dan hoeven medewerkers die hier tijdelijk zijn niet meer in caravans te slapen, maar hebben ze een goede ruimte tot hun beschikking." De gebouwen die eerst stonden, dateerden uit eind jaren zestig, begin jaren zeventig en waren toe aan vervanging. De opening is zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.