CDA wil aanpak

laaggeletterdheid

CDA Texel wil dat de gemeente de laaggeletterdheid op Texel aanpakt.

Uit een recent rapport van De Algemene Rekenkamer blijkt dat er een kloof is tussen het probleem en de aanpak van laaggeletterdheid. Het CDA vindt het onacceptabel dat de laaggeletterdheid in Nederland groeit. Het CDA reageert op een oproep van Stichting Lezen & Schrijven aan gemeenten om actief mee te helpen om die verviervoudiging te realiseren. ''Het CDA ondersteunt deze actie door schriftelijke vragen aan het College te stellen.''

Overigens zijn er op het eiland al de nodige activiteiten om laaggeletterdheid te voorkomen. Zo heeft de Openbare Bibliotheek al drie keer het Taalcafé gehouden. Het is bedoeld voor mensen die op een informele en gezellige manier beter Nederlands willen leren spreken en/of lezen. Met een wisselend aantal deelnemers, zowel inburgeraars als Duits- of Franstaligen die Nederlands willen leren.

Het Taalcafé is elke dinsdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Het Taalcafé is gratis te bezoeken en aanmelden is niet nodig. Met name vluchtelingen zijn van harte welkom. Vrijwilligers begeleiden de gasten van het Taalcafé, zij voeren op een toegankelijke manier gesprekjes, lezen samen een stukje eenvoudige tekst, of doen taalspelletjes.