Verlies SVO tegen Sint Boys

SVO ging zondag op bezoek bij Sint-Boys, geen onbekende van de club. De Oosterenders beschikten in Sint Maarten over een gehavend elftal waarvan vijf basisspelers en de rest waren junioren uit de A jeugd. Eindstand: 4-0.

Hessel Bos, Chris Boekel, Hans Daalder debuteerden en zelfs veteraan Jan Bloem was mee om bij noodzaak in te vallen. De bedoeling was dat SVO Sint-Boys zouden laten komen en via de counter snel uit zouden breken om te scoren. Vanaf de aftrap ging het meteen goed. Sint-Boys zette druk maar Oosterend bood flink weerstand en kreeg na de eerste tien minuten kansen op 0-1. Sint-Boys zat ook niet stil en kreeg de bal voor het doel waardoor een speler vrij kon inschieten. Maar doelman Daniel Groszpietsch wist met een katachtig reflex de nul te houden. Het gelijkspel was ook de ruststand.

Na de rust bood SVO goed weerstand, maar speelde zo nu en dan wat slordig. Sint-Boys profiteerde, maar kon de 1-0 niet maken. SVO kreeg tot twintig minuten voor tijd kansjes, maar de ploeg kreeg de bal niet in het doel. Toen was er ineens een schot dat naar het uiterste hoekje van het doel vloog en de score was 1-0. Het ijs was gebroken. SVO hield nog even stand, maar moest daarna de tweede, derde en vierde tegentreffer incasseren. ''Er had meer in gezeten als we de werklust en gedrevenheid van de eerste helft hadden kunnen omzetten in doelpunten. Maar het mocht niet baten'', aldus coach Jacob Mechielsen. ''Maar als club zijn we trots op de A-jeugd, die al 90 minuten in de benen had om SVO 1 te versterken.''