Texel'94 boekt winst tegen St. George

Texel'94 is het seizoen goed begonnen. Uit tegen Sint George behaalden de groenzwarten zondag de tweede overwinning. De ploeg uit Spierdijk werd met 0-1 afgetroefd door de Texelaars.

Een lekker begin kan bepalend zijn voor het verdere verloop van de competitie. ''Je moet er gewoon bij zitten, want je gaat voor de prijzen'', vertelt elftalbegeleider Rob van der Stap. Vooraf was al duidelijk dat het geen makkelijke middag voor de Texelse voetballers zou worden. De Westfriese ploeg is twee keer achter elkaar gepromoveerd en bond vorige week Helder nog aan de zegekar. Wie gewaarschuwd is, telt voor twee. Beide ploegen gingen er vanaf het beginsignaal stevig in, maar gedurende de eerste twintig minuten lag het veldoverwicht vooral aan Texelse zijde. Er werden afstandsschoten op het doel van St. George afgevuurd en er werd gevaar gesticht via corners, maar echte kansen deden zich niet voor. Daarna zwakte de Texelse furie wat af en was het spelbeeld meer gelijkwaardig. De thuisploeg beschikte over een paar hele snelle spitsen, via de counter zocht St. George in razend tempo de aanval. Doelman Alexander Smit reageerde echter alert en hoefde in de eerste helft geen noemenswaardige reddingen te verrichten. Cornerballen plukte hij zelfverzekerd voor de vijandelijke luchtmacht weg, aan de andere kant kon Texel'94 ook geen echt gevaar stichten. De slag werd vooral op het middenveld uitgevochten, met rust stond de teller nog op 0-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veel lange ballen van St. George. Er waren stevige duels, waarbij spelers aan beide zeiden de confrontatie niet schuwden. Maar waar die van St. George er met een vrije schop tegen afkwamen, kregen Texelaars de gele kaart. Van der Stap: ''Onnodig en een beetje sneu.'' Het spel golfde heen en weer, maar tot treffers kwam het niet. Voor Texel'94 kwamen B-junioren Jurian Röpke en Stein Arends in de ploeg, en ook Teun Eelman werd ingezet. Het leek uit te draaien op een gelijkspel, toen in de laatste minuut Jorgo Helleman het op zijn heupen kreeg. Alsof het een bevlieging betrof passeerde hij zijn mannetje en haalde verwoestend uit. Laag en hard over de grond, de doelman van St. George kansloos achterlatend. Met de voorsprong op zak, gaven de Texelaars de wedstrijd niet meer uit handen, de zes punten werden veiliggesteld.

Komende zondag ontvangt de ploeg Den Helder.