De goed keepende Ali Smit baalt van de winnende treffer kort voor het einde van de wedstrijd. Foto: Willem Sangers

Zaalvoetballers verliezen beker

De eerste ronde van het landelijk bekertoernooi was afgelopen vrijdag voor de zaalvoetballers van Texel'94 meteen het eindstation. De ploeg verloor in sporthal Ons Genoegen in Den Burg met 2-3 van White Stones uit Egmond aan Zee. Het was volgens coach Martijn de Veij aan de doelmannen te danken dat het tot de rust 0-0 bleef. Er werd in een moordend tempo gespeeld, maar bal ging niet over de doellijn. Texel liet diverse kansen onbenut. Tien minuten na rust opende White Stones de score. Dennis Daalder maakte twee minuten later gelijk, waarna Ralph Slik een voorsprong van 2-1 aantekende. Het spel werd even onderbroken nadat captain Ruben Duinker de schoen van de aanvoerder van White Stones op zijn neus had gekregen. De schade bleef beperkt tot een bloedneus. Met nog twee minuten zuivere speeltijd tegoed leek de volgende bekerronde binnen bereik, maar het werd toch nog 2-2. Dat betekende penalty's in het vooruitzicht, maar zo ver kwam het ook niet. Een paar seconden voor tijd tikte White Stones de winnende treffer binnen. Komende vrijdagavond speelt Texel de eerste wedstrijd van dit seizoen in de eerste divisie. In Ons Genoegen vanaf 20.45 uur tegen Zeemacht uit Den Helder.