Anwen Knol, net geslaagd, krijgt van zwemjuf Connie de taart voor de 50.000ste bezoeker
Anwen Knol, net geslaagd, krijgt van zwemjuf Connie de taart voor de 50.000ste bezoeker Foto: March Heijnen/zwembad Molenkoog

Inhaalrace dankzij mooie weer: 50.000e bezoeker Molenkoog

Dubbel feest voor de zesjarige Anwen Knol zaterdag. In zwembad Molenkoog haalde ze haar B-diploma en ontving een taart als 50.000ste bezoeker.

Anwen is in haar familie de derde generatie die in Molenkoog haar diploma's haalt. Zowel haar vader Robbin als moeder Petra en ook de beide oma's zwommen in Molenkoog af. Het mooie weer heeft in Molenkoog voor een inhaalslag gezorgd. Opvallend is wel dat er veel minder kinderen zwemles volgen. Het totaal aantal bezoekers ontloopt elkaar echter niet heel veel. Ook vorig seizoen kwam de 50.000ste vlak voordat de zwem-4-daagse van start ging. De zwem-4-daagse staat dit jaar in het teken van de Olympische Spelen. Dinsdag 13 september wordt de zwem-4-daagse op Olympische wijze geopend door het vuur Molenkoog binnen te brengen. De bedoeling is dat er dagelijks tussen 18:00 en 19:30 uur een minimum aantal baantjes wordt gezwommen; 10 (t/m 10 jaar) of 20 banen. Voor de sluitingsceremonie op vrijdagavond de 16e wordt iedereen gevraagd een vlag mee te nemen of te maken. Dat kan de vlag zijn van het eigen land maar van een ander land mag natuurlijk ook. De vlag kan groot of klein zijn, van papier of van stof. Deelname aan de zwem-4-daagse kost €5,25 en inschrijven kan nog tot op de eerste avond.