De bijeenkomst over de toekomst van de doopsgezinde kerk in Oosterend werd opgeluisterd door een optreden van het Dubbelkwartet.
De bijeenkomst over de toekomst van de doopsgezinde kerk in Oosterend werd opgeluisterd door een optreden van het Dubbelkwartet. Foto: Gerard Timmerman

Tesselse Skool en logies strijden om voorkeur

De Tesselse Skool en een vorm van erfgoedlogies streden vrijdag om voorkeur tijdens een bijeenkomst in de doopsgezinde kerk in Oosterend over het toekomstig gebruik. Een derde suggestie, van kunstenaar Ben Raaijman, gebaseerd op de doop, om er een zwembad in te maken, kreeg geen bijval. De ''onvoorstelbaar goede'' akoestiek maakt het uitstekend geschikt voor colleges, lezingen en voordrachten. Maar heel concreet waren de ideeën hiervoor nog niet. Op beide zolders zijn vormen van bijzonder logies mogelijk, maar ook daar zitten haken en ogen aan. Gebruik bedoeld om inkomsten voor beheer en onderhoud te genereren, nodig nadat de jaarlijkse bijdrage van de gemeente is weggevallen. Wat er ook komt, het mag niet ten koste gaan van het gebruik als repetitieruimte voor het Mannenkoor en Excelsior. Beide verzorgden ter plekke optredens. De bijeenkomst werd georganiseerd door Herbestemming NH, van de provincie. Niet iedereen heeft evenveel vertrouwen in de uitkomst, reden voor koorleden het voortijdig voor gezien te houden. Contact gaat via info@herbestemmingnh.nl.