Afbeelding
Foto: Justin Sinner Pictures

Handen ineen voor droomuitje

Justin "Sinner" Segerink uit Den Burg heeft de publieksprijs van een fotowedstrijd van de NRC gewonnen. Belangrijker dan de prijs is misschien wel het verhaal er achter. Het meisje dat hij fotografeerde is Marrit uit Friesland. Haar vader heeft een ernstige nierziekte en een bezoekje aan Texel was dan ook geen vanzelfsprekendheid. Door samenwerking en de kracht van Facebook, kreeg de familie een prachtig weekend.

"De vader moet een aantal keer per week aan de dialyse. Dat maakt op vakantie gaan een stuk lastiger natuurlijk, maar na een oproep op Facebook was dit vrij snel geregeld met het dialysecentrum in Oosterend." Het enthousiasme op de pagina "Texel is mijn eiland want..." was zelfs zo groot, dat iedereen een steentje wilde bijdragen. Binnen de kortste keren was het een geheel verzorgd verblijf geworden met verblijf in een caravan op De Krim, een kaartje voor Ecomare, een ijsje bij Labora, pannenkoeken eten en.... een fotoshoot van Justin Sinner Pictures.

"Zoals je kunt zien is de foto genomen op de steiger van De Vriendschap ophet noorden van het eiland. Dat is een locatie die zij uitgezocht hebben. Het was hartstikke leuk om te doen. Het was helemaal niet de bedoeling om de foto voor de fotowedstrijd te gebruiken. Maar toen ik de wedstrijd met het thema ontspanning voorbij zag komen, ontstond het idee. Ik heb toen uiteraard eerst overlegd met haar ouders. Je doet zoiets niet zo maar, maar zij vonden het geen enkel probleem. Ik was redelijk laat met het inzenden van de foto en stond flink achter op de nummer 1, maar iedereen riep elkaar op te gaan stemmen en binnen een dag was ik honderden stemmen ingelopen." Als winnaar van de wedstrijd kreeg Justin "Sinner" Segerink een mooi artikel op de website van het dagblad, daarnaast wint hij een nieuwe camera. Die houdt hij overigens niet voor zichzelf. "Ik wil de camera gaan veilen. De opbrengst gaat naar een nieuw uitje voor de familie. Wie weet kunnen we wel meer dingen veilen, zodat er wat meer binnenkomt. Ik wil bijvoorbeeld ook een fotoshoot gaan veilen. Met de hoogste bieder ga ik dan een dagdeel op pad."

Fotograaf

Ondanks het feit dat hij het enorm leuk vindt om te doen, is Justin niet van plan om dit soort acties te vaak te doen. "Het moet wel speciaal blijven en dit idee ontstond heel spontaan. Het moet niet geforceerd worden. Zodra ik de camera van de NRC ontvangen heb, ga ik kijken hoe ik de veiling het beste aan kan pakken. Ik denk dat ik dat ook weer doe via Texel is mijn eiland want..., omdat het daar ook ontstaan is." Dat Justin de prijs gewonnen heeft, is niet alleen te danken aan een goed verhaal. Regelmatig stuurt Justin foto's naar de redactie en de kwaliteit is het afgelopen jaar flink toegenomen. "Ik ben me er ook steeds meer mee gaan bezighouden. Voor Marrit was het dus een portretserie. Ik ben natuurlijk van origine meer een natuurfotograaf." Dat hij daarnaast ook een ster blijkt in het vastleggen van wilde dieren blijkt wel uit bovenstaande foto. "Je moet geduld hebben. De laatste tijd oefen ik veel met sluitertijden in het donker. Dat levert weer heel andere plaatjes op." Waar anderen er vaak voor kiezen de foto's te bewerken, blijft Justin het liefst zo dicht mogelijk bij het origineel. "Hooguit pas ik het contrast in de foto's iets aan, zodat de foto er mooier uitkomt."