Texel'94 wint eerste wedstrijd seizoen tegen SEW met 3-1

Texel'94 is het nieuwe seizoen goed begonnen. De Texelaars wonnen op eigen veld met 3-1 van SEW uit Nibbixwoud.

Texel begon sterk al waren de eerste kansen voor SEW. Een speler van de bezoekende ploeg maakte een mooie omhaal richting het doel alwaar de bal eindigde bij keeper Ali Smit. Een tweede omhaal van SEW ging over de lat. Yorgo Helleman maakte na een half uur spelen het eerste doelpunt voor Texel. De aanval begon bij Jeroen Vlaming die de bal op Patrick Nieboer speelde. Nieboer tikte terug op Bart de Lugt die de bal vervolgens panklaar aan Helleman voorlegde.

In de tweede helft was het opnieuw Helleman die de 2-0 scoorde. Hij kreeg een dieptepass van Jeroen Vlaming en schoot netjes onder de keeper door. Vlaming stond even later ook aan de basis van het derde doelpunt. Ditmaal met een dieptepass aan Patrick Nieboer die ook alleen op de keeper van SEW afging en het werk netjes afmaakte.

Texel had de kansen om verder uit te lopen, maar het lukte niet meer om nieuwe doelpunten te maken. Ruben Duinker had een leeg doel tegenover zich, maar schoot over, een kopbal van Jesper List ging over en bij een andere doelpoging van List op aangeven van Nieboer stond de keeper in de weg. Ali Smit verrichtte intussen diverse reddingen op de helft van Texel, waardoor de tegenstander niet wist te scoren. Alleen tijdens een scrimmage moest Smit even de eer aan de tegenstander laten, waardoor de eindstand op 3-1 uitkwam. Volgende week speelt Texel tegen Sint George uit Spierdijk.