Ongeval op de kruising Pontweg, Keesomlaan en Westerweg.
Ongeval op de kruising Pontweg, Keesomlaan en Westerweg. Foto: Marcel Winter

Provincie geeft geld voor rotonde

De komst van een rotonde op de kruising van de Pontweg met de Westerweg en de Keesomlaan in Den Burg is alsnog een stuk dichterbij gekomen.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn bereid acht ton uit te trekken voor de aanleg van de rotonde op de kruising waar in de loop der jaren geregeld ongelukken zijn gebeurd. De rotonde wordt naar verwachting in 2018 aangelegd.

Het zag er aanvankelijk niet meer naar uit dat er nog een rotonde zou komen. In 2014 besloten gemeente en provincie af te zien van de aanleg omdat het een investering van meer dan een miljoen euro zou gaan worden en dat was toen meer dan geraamd. Er moest grond worden aangekocht en er was een bestemmingsplanprocedure nodig. Politieke partijen waren het niet eens met het uitblijven van een rotonde en drongen er in 2015 bij wethouder Frank Kingma op aan dat hij zich bij de provincie alsnog hard zou maken voor een rotonde. Volgens een woordvoerder van de gemeente moet er nu nog aan de grond en de bestemming worden gewerkt, vandaar dat 2018 is genoemd als het jaar om hem aan te leggen.

Provinciale Staten van Noord-Holland moeten in het najaar nog formeel hun goedkeuring aan de financiering van Gedeputeerde Staten geven. Naar verwachting zal ook de gemeenteraad om een bijdrage worden gevraagd. De Pontweg is een provinciale weg, de Westerweg en de Keesomlaan zijn wegen van de gemeente.