Overhandiging van de cheques bij het Bliedhuus.
Overhandiging van de cheques bij het Bliedhuus. Foto: HavenVIStijn

Geld HavenVIStijn voor Bliedhuus

De organisatoren van het HavenVIStijn in Oudeschild hebben zondag €4473,68 gedoneerd aan het Bliedhuus in Den Burg.

Het geld werd opgehaald tijdens het evenement dat twee weken geleden op de haven van Oudeschild werd gehouden. Het geld is bestemd voor het nieuwe Bliedhuus dat op de plek van de voormalige Buitelboet aan de Burdetstraat in Den Burg gebouwd wordt. Het huidige gezinsvervangend huis biedt plek aan zes mensen, het nieuwe huis aan veertien mensen. Volgens Map Westerlaken-Dros, secretaris van de Stichting Blied, moet er voor het nieuwe huis nog veel worden aangeschaft. Dat varieert van bestek tot een wasmachine en van bloempotten tot een tuinset. Ze zei blij te zijn met de gift.

Ingrid Hennink (De Kombuis), Robin Bakker (TX68), Koos Boersen (TX94), Thijs Vonk (TX1), de organisatoren van het HavenVIStijn) reikten ook een cheque van €2601,75 uit aan de Stichting Kind en Brandwond. Paula Gieles, ambassadeur van de stichting, nam die cheque in ontvangst. Dat geld was opgehaald met de verkoop van broodjes garnalen.

Mark Westerlaken gaf na de overhandiging een rondleiding door het woonhuis aan de Burgerhoutstraat om te laten zien hoe ze daar nu wonen. Daarbij was ook aandacht voor Lissa Wiering die in het Bliedhuus woonde en in maart om het leven kwam bij een ongeval in Sneek. Diverse bewoners en toekomstige bewoners van het nieuwe Bliedhuus waren bij de overhandiging aanwezig.