Afbeelding
Foto: Job Schepers

Tien over Texel

Nog even…

Van de regen in de drup. O nee, van de regen naar de zon. Na het herfstachtige weer van afgelopen weekend, op de valreep toch nog een echte zomer met warme, tropische temperaturen. Lekker naar het strand en het zwembad, verkoeling zoeken. Voor de vakantieganger een aangename dagbesteding, voor de werkende wat minder. De jeugd kan er ook nog even van genieten in deze laatste week van de vakantie. Volgende week staan de schoolbanken weer voor ze klaar. In ieder geval voor de basisschool; de OSG begint een week later. Niet geheel eerlijk voor de jongste jeugd; laten we voor hen hopen dat het geen strand- en zwembadweer wordt, dat verzacht dan misschien een beetje het balen.

Niet alleen de jeugd mag weer aan de bak, ook voor de meeste volwassenen is het vakantiefeest voorbij. Zij mogen weer hun collega's gezelschap gaan houden en hun werkzaamheden verder gaan oppakken.

Met het einde van de maand augustus en de vakantie komt het 'gewone' leven weer in zicht. Het alledaagse ritme begint weer. Ook Moeder Natuur gaat erin mee. Hoewel ze ons nu nog even verwend met warme temperaturen, om 21.30 uur is het zonnetje toch echt al achter de horizon verdwenen en voelt het frisser aan. Met een houtkacheltje is het nog best vertoeven buiten. Maar Moeder Natuur geeft langzaam aan dat het einde van de zomer toch echt in zicht is. En dat ze plaats gaat maken voor die andere mooie seizoenen. Wie weet verrast ze ons nog met een heerlijke nazomer en hoeven de jassen en lange broeken pas in oktober uit de kasten worden gehaald. We wachten het maar af en gaan maar mee met haar flow. De flow van Moeder Natuur…

Tineke Stiehl - Timmer