Afbeelding

Texel'94 boekt in strijd om de

beker winst tegen SV Oosterend

In de strijd om de beker heeft Texel'94 woensdag goede zaken gedaan tegen SVO. De groenzwarten wonnen met 0-5. Texel'94 speelt derde klasse A, SVO in de vijfde. Twee klassen verschil, wat zichtbaar was in het spel. Texel'94 meer in balbezit, liet de bal goed rondgaan, scherper in de duels en vaak op het veld van de tegenstander. Toch was het niet direct een gelopen race, tot acht minuten vóór rust wisten de Oosterenders de nul te houden. Wellicht dat de warmte van invloed was, maar ook ontbrak de creativiteit wat in het spel van Texel'94. De bal ging vaak door het drukke centrum. Maar de gelijke stand was ook zeker de verdienste van SVO. Acht minuten vóór rust viel dan toch de eerste treffer, een minuut of zes later nummer twee. In de tweede helft kwam Texel'94 eerst niet tot scoren, maar toen het eindsignaal klonk was het doel vijf keer getroffen. Doelpuntenmakers waren Patrick Nieboer, Pim de Lugt (2), Lucas Ipenburg en Sander de Haan.