De Waal voor zevende keer decor van festival Verhalen in de Wind

De Waal is zaterdag 27 augustus voor de zevende keer het toneel van het vertelfestival Verhalen in de Wind.

Zeven professionele verhalenvertellers zijn aanwezig in het dorp om diverse soorten verhalen te vertellen. 's Middags gebeurt dat vanaf 14.30 uur in huiskamers in De Waal. 's Avonds vanaf 19.00 uur staan alle verhalenvertellers op het podium van dorpshuis De Wielewaal om allemaal een verhaal van ongeveer tien minuten te vertellen.

Er wordt dit jaar aan het festival meegewerkt door Bastiaan de Zwitser, Dick van der Pijl, Desiree Hornikx, Herman Kruize, Geert Zijlstra, Saskia Bangma en Anne van Delft. Zij staan volgens het programmaboek zaterdag in zes huiskamers in en nabij het dorp, zodat er een knusse en besloten sfeer ontstaat waarin grappige, ontroerende, meeslepende of indringende verhalen worden verteld.

De kerk van De Waal doet ook voor het eerst mee aan het festival; verteller Dick van der Pijl strijkt daar neer om joodse verhalen te vertellen.

Het vertellen in de huiskamers vindt plaats in drie ronden: van 14.30 tot 15.00 uur, van 15.30 tot 16.00 uur en van 16.30 tot 17.00 uur.

De organisatie heeft de bezoekers gevraagd om op tijd aanwezig te zijn in de huiskamers, zodat ze niet midden in een verhaal binnen vallen. Bezoekers wordt vriendelijk verzocht bij het betreden van de huiskamers even hun toegangskaart te tonen. "In het verleden zijn er voorbijgangers geweest die dachten dat ze een leuk festival zagen en ook gewoon even in een huiskamer gingen zitten."

Voor mensen die belangstelling hebben, is er van 17.45 tot 18.45 uur een buffetmaaltijd bij De Wielewaal. Het gezamenlijk deel in het dorpshuis is naar verwachting rond 21.30 uur klaar, zodat bezoekers volgens de organisatie nog even op de terrasjes in het dorp kunnen zitten. Meer over het festival op https://verhalenindewind.wordpress.com.

De eerste editie van het festival was in 2003. Het werd destijds opgezet door Henk Snijders, Rosa Harbers en Goos Westerlaken.