De jeugd gaat van start bij de crossloop van ZDH.
De jeugd gaat van start bij de crossloop van ZDH. Foto: Willem Sangers

Wekelijks tientallen hardlopers voor crosslopen van ZDH in Den Hoorn

De overallwinnaars van de crosslopen die ZDH de afgelopen weken in Den Hoorn heeft gehouden, zijn vrijdag bij de laatste crossloop bekend geworden.

De meeste titels gingen naar Texelaars. Jimmy Krüger mocht zich op de acht kilometer voor mannen de winnaar van het eindklassement noemen met een totaaltijd van 2.12.01 uur. Bij de vrouwen op de acht kilometer ging de titel naar Margot van der Ven met een eindtijd van 2.24.25 uur. Remko Nagtegaal was de beste op de acht kilometer voor veteranen en zette een eindtijd van 2.05.07 in de boeken. ZDH berekende de eindtijden door de tijden van de vier snelste lopen van de deelnemers bij elkaar op te tellen.

Axel Garritsen was de beste op de vier kilometer voor mannen. Hij liep een totaaltijd van 58.42 minuten. Patricia van der Slikke was de beste op de vier kilometer voor vrouwen met een totaaltijd van 1.13.33 uur. De eindtitel voor de jeugd op die afstand ging naar Coen van de Kerkhof (1.05.09 uur).

Esmee Ellen mocht zich de beste noemen op de één kilometer miniloop voor de meisjes in een eindtijd van 16.29 minuten. Bij de jongens was Jilke Oswald uit Harlingen de beste op de één kilometer met een eindtijd van 14.28 minuten.

De crosslopen hebben elke week veel belangstelling gehad van zowel Texelaars als toeristen. Zij liepen vanaf het terrein van ZDH aan de Witteweg één (4 kilometer) of twee (8 kilometer) rondjes door de Bollekamer. Afgelopen vrijdag was de laatste reguliere cross en daar deden negentig mensen aan mee. Robert Bakker, die terugkeerde na een blessure, was de beste bij de mannen op de acht kilometer (30.34 minuten). Margot van de Ven was de beste bij de vrouwen op de acht kilometer (35.48 minuten) en Jordy Vinke won de acht kilometer voor veteranen (28.06 minuten).

Jasmijn van der Burg mocht zich vrijdag in 14.47 minuten de snelste noemen op de vier kilometer voor vrouwen. Bij de vier kilometer voor mannen was Tim Kerkmann de snelste in 14.04 minuten en Enson van den Bos was met een tijd van 14.30 minuten de snelste bij de jeugd.

Jilke Oswald uit Harlingen won de miniloop van één kilometer (3.48 minuten), gevolgd door Mervin de Witte en zijn broer Hessel Oswald. Esmee Ellen was vrijdag het snelste bij de meisjes op de één kilometer (4.08 min). Tweede werd Megan Hovik en de derde plaats was voor Imme van de Kerkhof.

Het verslag van de eennalaatste crossloop op vrijdag 19 augustus ontbrak vorige week in de krant. Bij deze alsnog de uitslagen van die editie waar de broers Jan en Tim Kerkmann heer en meester waren. Tim won die avond in 14.15 minuten de vier km en Jan won in 27.28 minuten de acht km. Lisa Röner uit Duitsland was eerste op de vier km voor vrouwen (18.20 min) en Yanneke de Porto uit Den Burg won de acht km voor vrouwen in 39.43 minuten. Jordy Vinke was de snelste op de acht km bij de veteranen in 28.38 minuten.

Kely Ellen liep in 4.20 minuten het snelste op de één km bij de meisjes. Tweede werd Megan Hovik en derde was Fanna Schneider. Jilke Oswald pakte ook daar de overwinning op de één kilometer in 3.44 min. Hij werd gevolgd door Mervin de Witte en Sander Bovenkamp. Aan die editie deden honderd mensen mee.