Dorian zondagavond bij de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio.
Dorian zondagavond bij de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio. Foto: Facebook Dorian van Rijsselberghe

"Al die support is dus echt kicken"

"Al die support en belangstelling die ik heb ervaren, dat vind ik dus echt kicken. Daar krijg ik een heel goed humeur van."

Woorden van Dorian van Rijsselberghe op zijn website www.lifeofdorian.com waarmee hij iedereen bedankt voor de vele reacties op zijn tweede Olympische titel in het windsurfen. Op zijn blog laat hij weten nu wel te weten hoe een trekpop zich moet voelen, omdat veel mensen iets van hem willen, zeker nu hij zijn tweede gouden Olympische medaille heeft.

Dorian bleek echter een geheel eigen wijze van ontspanning tijdens de Spelen te hebben: hij ging in Rio gewoon naar het Oostenrijk Huis, vlakbij zijn appartement. "Niemand kende me daar, dus 's avonds ging ik met Aaron (zijn trainer, red.) daarnaartoe. Ik heb me daar lekker kunnen ontspannen. De mensen waren er superaardig en de muziek was goed. Ik at er zelfs een paar keer. Kreeg ik Kaiserschmarrn, een pannenkoekachtig nagerecht. Heerlijk! En niemand die me daar kende."

Na het behalen van de Olympische titel was het echter ook in het Oostenrijk Huis gedaan met de anonimiteit. "Na mijn goud is dat anders, willen ze me bij wijze van spreken ereburger maken. Ik was er nog met mijn broer Adriaan... gekkenhuis, ik moest met iedereen op de foto." Hij was ook erg blij met de komst van Adriaan en zijn vriend Morten Eschweiler naar Rio.

Dorian leefde ook volop mee met de andere sporters. Hij bezocht samen met oud-judoka Edith Bosch de handbalvrouwen voor een peptalk en hij baalde ervan toen hij turner Epke Zonderland in de strijd om het goud van de rekstok zag vallen. "Hij zal wel diep zitten nu, dokter Zonderland. Zelf ben ik ook moe aan het worden, merk ik. Dus misschien moeten Epke en ik maar even naar een plek waar we samen stil en rustig kunnen zijn, niks hoeven. Waar niemand aan het touwtje van deze trekpoppen komt. Hebben we allebei iets aan."

Dat zeilster Marit Bouwmeester goud won, vond hij persoonlijk het mooiste om te zien. De twee trekken samen op en hij gunde het haar van harte dat ze na vele malen zilver nu eindelijk goud pakte. "Zij is nu ook een trekpop", schrijft hij gekscherend. Hij kijkt er naar uit om naar Texel te komen en familie, vrienden, sponsors en de Texelaars weer te zien. Zijn vrouw Sasha en hun dochter Lise zullen er dan ook zijn.