Toegesnelde boeren helpen mee het stro weg te harken voor de brand.
Toegesnelde boeren helpen mee het stro weg te harken voor de brand. Foto: Cees Hin

Boeren en brandweer bestrijden brand in stro

De vlammen slaan van het land op de hoek van de Pontweg met de Amaliaweg. Daar vloog vrijdagochtend stro in de brand toen het met een trekker werd omgewoeld. Boeren uit de omgeving kwamen er meteen op af om stro weg te harken, zodat niet de hele akker zou afbranden. Dat ging moeizaam als gevolg van de harde wind. Er werd een strook vrijgemaakt om uitbreiding vroegtijdig te stoppen.

De brandweer was er snel bij en zette het nieuwe blusvoertuig in waarmee rijdend kan worden geblust. Het voertuig heeft drie mondstukken onder het chassis en een spuit aan de voorkant zodat branden op de grond rijdend geblust kunnen worden. De brandweer kreeg het voertuig een tijdje geleden om natuurbranden beter te kunnen bestrijden. De waterwagen, waarin een grote hoeveelheid bluswater zit, ging ook naar de brand zodat er voldoende water aanwezig zou zijn.

Qua oppervlakte is er ongeveer een voetbalveld aan stro verloren gegaan. De brand ging gepaard met de nodige rookontwikkeling die in de omgeving te zien was.