Aron Zeeman interviewt Niels Kossen van Bakker Timmer over de Dorian-tompoucen.
Aron Zeeman interviewt Niels Kossen van Bakker Timmer over de Dorian-tompoucen. Foto: Job Schepers

Aron Zeeman, topverslaggever in de dop

In de hectiek rond de races van Dorian van Rijsselberghe was er één verslaggever die zich staande hield alsof hij al jaren bezig is. Toch is Aron Zeeman uit Den Burg pas vijftien jaar. Dagelijks verzorgde hij updates door interviews te houden met Marc en Adriaan van Rijsselberghe, hij gaat door met dagelijkse uitzendingen tot de huldiging van volgende week zondag.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Aron alweer sinds 2011 actief bij Radio Texel, zo was hij er bij toen Dorian geridderd werd in Den Haag in 2012. Van het kleine jongetje met de microfoontas is weinig meer over. Aron weet wat hij wil en als dat via de ene weg niet lukt, doet hij het zelf wel. Bij de radio kreeg hij de dagelijkse updates over Dorian niet voor elkaar en dus zocht hij een andere manier. Via soundcloud (terug te luisteren via https://soundcloud.com/user-101118198) zorgde hij ervoor dat alle achtergronden over Dorian goed te volgen waren.

"Het was heel gaaf om te doen. Toen ik Marc en Adriaan met het idee benaderde waren ze direct enthousiast. Ze hebben heel goed geholpen. Tot de huldiging gaan we door met de uitzendingen. Niet alleen met Marc en Adriaan. We hebben met Bakker Timmer gesproken over de gouden tompoucen, we bellen nog met het Jeugdjournaal in Rio dat we eerder ook al gesproken hebben en er komen misschien nog vrienden van Dorian aan het woord. Tijdens de huldiging zijn we natuurlijk ook van de partij. Ik ben dan voor Radio Texel bezig, maar maak ook opnames voor MusicbyAron." Bang dat hij na de huldiging in een zwart gat terecht komt is hij niet. "We gaan dan weer lekker bezig met lokale sport en met plaatjes draaien voor MusicbyAron. Wel wil ik voor dat laatste op termijn ook wel interviews gaan doen." Zodra Aron klaar is op de OSG wil hij wel de mediahoek in. "Wat precies weet ik nog niet helemaal. Dat hoeft niet per se radio te zijn. Wie weet ga ik reportages maken of editen. Die opleidingen zitten in Hilversum of Leeuwarden."

Maar dat is allemaal toekomstmuziek. Eerst mag de Dorianverslaggever zich nog een dikke week richten op Dorian. "Het was een heel gave ervaring. Ook het kijken in de boet. Niet alleen spannend, maar ook heel gezellig." Aron is duidelijk niet alleen verslaggever, maar ook fan van Dorian. "Of ik hem ook kritisch zou kunnen interviewen? Ik denk niet spontaan binnen zeven seconden. Dat vergt wel voorbereiding. Maar gelukkig is daar ook geen reden voor. Hij presteert top en als je hem tegenkomt op Texel is hij net zo als op televisie."