De Hongaarse celliste Eszter Agárdi.
De Hongaarse celliste Eszter Agárdi. Foto: Gábor Agárdi

Internationale musici in Hoornder kerkje

In de reeks The International Holland Music Sessions in het Hoornder kerkje donderdag 18 en maandag 22 augustus weer twee concerten.

Donderdagavond speelt de Hongaarse celliste Eszter Agárdi met haar landgenoot István Lajkó Sonate nr. 2 in F voor cello en piano van Johannes Brahms, gevolgd door de Variaties op een thema van Rossini van Bohuslav Martinu. Na de pauze speelt de Amerikaanse pianiste Ellen Lee de Ballade nr. 1 van Frédéric Chopin, gevolgd door de meesterlijke Sonate nr. 4 van Sergej Prokofjev en de prachtige Sonate nr. 26 in Es van Ludwig van Beethoven.

Maandagavond start de Servische violiste Una Stanic haar recital met de Sonate voor viool solo nr. 2 van Johann Sebastian Bach. Ze vervolgt haar recital met de Japanse Natsumi Ohno aan de vleugel met de imposante Sonate voor viool en piano nr. 2 van Sergej Prokofjev.

Het Belgisch/Nederlandse Mosa Pianotrio speelt de première op Texel van 'Portrait of Light" van de hedendaagse componist Sam Wamper. Ze besluiten hun optreden met het romantische trio nr. 1 van Felix Mendelssohn.

Beide concerten beginnen om 19.00 uur. Toegangsprijs €16,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar €8,-. Aanvang 19:00 uur. Informatie www.tihms.com, reserveren www.texel.net