Oma Nel van Boven ziet Dorian kampioen worden.
Oma Nel van Boven ziet Dorian kampioen worden. Foto: Jeroen van Hattum

Oma ziet kleinzoon Dorian Olympisch goud pakken

Vol trots zag Nel van Boven uit Den Burg haar kleinzoon Dorian van Rijsselberghe zondagavond voor de tweede keer Olympisch kampioen windsurfen worden. In de boet van Marc van Rijsselberghe aan de Hoornderweg te midden van haar familie.

"Het is geweldig", aldus mevrouw Van Boven na afloop van de medalrace. "Het is zo goed wat hij gedaan heeft. Hij heeft laten zien dat hij het kan." De oma van Dorian kreeg een mooi plekje vooraan in de boet, zodat ze op een groot scherm kon zien hoe haar kleinzoon het Olympisch goud pakte.

Mevrouw Van Boven wist dat Dorian er goed voor stond, had er alle vertrouwen in dat hij zou slagen in zijn missie, maar het kijken tijdens de voorrondes liet ze toch even aan zich voorbij gaan. "Dan zou ik er niet meer van kunnen slapen. Maar ik werd gelukkig goed door de familie op de hoogte gehouden."

Niet alleen Dorian, maar alle familieleden krijgen een pluim. "Ik houd van ze allemaal." Het wachten is nu tot Dorian met zijn Olympische medaille weer terug is op Texel. "Als hij op het eiland is, komt hij altijd even langs. Of hij tijd heeft of niet, hij komt even langs."