Foto van Bisou van de Facebookpagina Waar is onze Bisou.
Foto van Bisou van de Facebookpagina Waar is onze Bisou.

Zoektochten naar vermiste hond Bisou in omgeving van paal 17

De afgelopen dagen is in het bos- en duingebied tussen paal 17 en paal 19 gezocht naar de Friese Stabij teef Bisou die al anderhalve week wordt vermist.

Circa vijftig mensen zochten woensdag uitgebreid mee naar het dier, er werd een speurhond ingezet en er is ook al met drones boven het gebied gevlogen. Bij de zoektocht werden onder meer struiken uitgekamd. Eerder werden ook al vangkooien neergezet en voederplekken ingericht voor de hond. De teef van drie jaar oud is van Arend Mellens uit Drenthe. Het dier ontsnapte op 29 juli op het strand bij Paal 17 toen ze van een omlaag komende kite schrok en verschrikt de duinen in rende. Mellens zei gisteren hoop te blijven houden op een goede afloop. Hij was blij met alle hulp die is geboden.

Dat was mede te danken aan de Facebookpagina 'Waar is onze Bisou' die na de verdwijning in het leven werd geroepen. De pagina kende gisteren op 377 leden van wie een groot aantal Texelaars. De betreffende pagina leverde een hoop medeleven, tips en adviezen op. Er kwamen op Facebook echter ook reacties voorbij die groteske vormen begonnen aan te nemen, zoals een advies om de hond te laten omroepen op de boot of om huizen en campings te gaan doorzoeken. Voor de eigenaren begon de tijd gisteren te dringen: vandaag (vrijdag) moeten ze weer terug naar de overkant. Mensen die Bisou zien, wordt verzocht met Mellens te bellen op 06-13916278.

Een andere hond (met de naam Plien) die zondag vermist raakte, werd wel snel teruggevonden. Dat dier werd maandagochtend aangetroffen bij Ecomare, gevangen door een medewerkster en vervolgens bij het centrum opgevangen. De bastaard was van toeristen uit Oudehaske (Friesland). Ze waren al aan het flyeren geslagen en hadden ook al posters ophangen, toen ze te horen kregen dat de hond terecht was. Ze waren erg blij met hun huisdier te worden herenigd.