Project jeugdzorg

Stichting Parlan, de organisatie voor jeugdhulp in Noord-Holland Noord, start met een project op Texel en in Den Helder en Schagen om gezinnen met complexe en zware problemen te hulp te schieten.

Wethouders Hennie Huisman (Texel), Pieter Kos (Den Helder) en Ben Blonk (Schagen) hebben groen licht gegeven voor het project. Dat richt zich volgens de drie Noordkopgemeenten op jeugdigen en gezinnen met complexe, zware problematiek, waar meerdere hulpverleners en instellingen bij betrokken zijn. Intensieve samenwerking moet volgens de gemeenten voorkomen dat situaties in een gezin verergeren, dat er langdurig zware zorg moet worden ingezet of dat kinderen uit huis worden geplaatst.

Het project start op 1 september en loopt tot 1 december 2017. Bedoeling is de samenwerking tussen de zogeheten lokale wijkteams van de gemeenten en instellingen die jeugdhulp aanbieden intensiever wordt Er doen nogal wat instellingen mee: de Brijder, Opvoedpoli, Triversum, Lijn5, Parlan, Esdégé Reigersdaal, GGZ NHN, Leekerweide, s'Heerenloo, Prinsenstichting, De Jeugd- en Gezinsbeschermers, William Schrikker Groep en het Leger des Heils. Het project is onderdeel van het zogeheten sociaal domein. Binnen dat kader zijn gemeenten al een tijdje verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Vroeger was dat in handen van de provincie.