Afbeelding

Boekhoudt en Schraag kampioen ponyrijden in Noord-Holland

Ponyruiters Astrid Boekhoudt en Imme Schraag zijn afgelopen weekend kampioen geworden tijdens het Noord-Hollands Kampioenschap dat in Hoofddorp werd gehouden.

Astrid startte met Puck in de L2 categorie C en reed in de eerste proef net een winstpunt (180 en 183). In de tweede proef ging de score met tien punten omhoog en behaalde ze 191 en 191,5 punt. Ze haalde twee keer de eerste plaats en mocht het kampioenslint in ontvangst nemen. Imme zadelde Starlight in de klasse M1 categorie C. De eerste proef leverde haar 202 en 200 punten op, wat goed was voor twee winstpunten. De tweede proef behaalde ze 199,5 en 207 punten. Ook zij werd twee keer eerste en gehuldigd als kampioen. Astrid en Imme hebben zich hiermee gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap – de Hippiade – dat zaterdag 27 augustus in Ermelo wordt gehouden. Jill Mantje nam deel in de klasse M1 categorie D en behaalde twee winstpunten.

Zondag in Hoofddorp startte Priscilla Noorlander op Gentleman in de M1 en werd reservekampioen in deze klasse. In de eerste proef bemachtigde ze een derde plaats met 198 en 204,5 punten. De tweede proef leverde een tweede plek op: 198,5 en 205,5 punten. Ook zij is afgevaardigd voor het NK dat voor de paarden op 2 en 3 september gehouden wordt in Ermelo. Mandy Bosma startte Evita niet geheel onverdienstelijk in de M2. Zij behaalde twee keer een vijfde plaats met 194,5 en 183,5 in de eerste proef en 185 en 203 in de tweede. Met deze plaatsing kwalificeerde zij zich ook voor het NK. Marloes Bastiaanse startte in de L2 en behaalde een winstpunt.