Cornelis Dito sleept de Illona de haven in.
Cornelis Dito sleept de Illona de haven in. Foto: Jan Hovestreijdt

Drukte voor Texelse Redding Maatschappij houdt aan

De drukte blijft volop aanhouden voor de mannen van de Texelse KNRM. Zaterdag kwam de reddingsmaatschappij maar liefst driemaal in actie. Afgelopen week rukte de KNRM ook al meerdere malen uit.

Het eerste alarm was vandaag om 12.40 uur. Het zeiljacht Halvar was onderweg van Westland naar Oudeschild, toen ze in het in het Malzwin een touw in de schroef kreeg. De reddingboot Cornelis Dito was snel ter plaatse en besloten werd het schip al zeilend richting Oudeschild te laten varen. Voor de haven van Oudeschild is het jacht op sleeptouw genomen en afgemeerd in de haven.

Het tweede alarm diende zich om 15.51 uur aan en betrof de Illona, een dertien meter lang stalen zeiljacht dat onderweg was vanuit Hindelopen richting Texel. Op de Waddenzee in het Malzwin kreeg het jacht motorproblemen en is door de Cornelis Dito op sleeptouw genomen en veilig afgemeerd in de haven van Oudeschild.

Aan het eind van de middag werd er dan tenslotte om 17.48 uur nog alarm gemaakt voor het kusthulpverleningsvoertuig van station De Koog. Ook de reddingbrigade, politie en ambulance werden gealarmeerd. Er zou een kind vermist zijn op camping Kogerstrand en dus werden alle registers opengetrokken. Gelukkig werd het kind binnen korte tijd gevonden door de collega's van de reddingbrigade en keerde het Kusthulpverleningsvoertuig weer terug naar het station. Het zijn drukke tijden voor de Texelse hulpdiensten, want ook vorige week werd de brigade al diverse malen opgeroepen.