Gelukswensen voor Dorian en Larissa op het strand bij Paal 17.
Gelukswensen voor Dorian en Larissa op het strand bij Paal 17. Foto: Flying Focus

Succeswensen vanaf strand voor Dorian en Larissa

Honderden mensen hebben zaterdag met de tekst "4 Gold Dorian En Larissa!" een gelukswens overgebracht aan de Texelse topsporters Dorian van Rijsselberghe en Larissa Klaassen. Dat gebeurde op het strand bij Paal 17 tijdens de wereldrecordpoging pootjebaden. Van Rijsselberghe verdedigt deze week tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn Olympische titel in het windsurfen. Volgens planning worden deze week tien wedstrijden gevaren en is zondag 14 augustus de afsluitende medalrace in de baai van Guanabara.

Klaassen komt in actie tijdens de Paralympische Spelen die van woensdag 7 tot en met zondag 18 september in Rio worden gehouden. Zij strijdt op vrijdag 9 september om 10.00 uur lokale tijd (tijd in Nederland 15.00 uur) samen met haar pilote Haliegh Dolman op de tandem voor Paralympisch goud in het aangepast wielrennen op de baan.

De gelukswens werd afgesloten met de afbeelding van een medaille met een 1 erin. Flying Focus maakte de luchtfoto. Vier jaar geleden, tijdens de Olympische Spelen in Engeland, werd voor Dorian ook al een gelukswens op het strand bij Paal 17 gemaakt.