Afbeelding
Foto: Job Schepers

Snelle tijden derde crossloop ZDH

Onder prima weersomstandigheden, niet te warm en een beetje wind, werd de derde crossloop van ZDH gehouden. Er stonden maar liefst 120 deelnemers aan de start en dat resulteerde weer in snelle tijden.

Jilke Oswald was de snelste jongen op de 1 kilometer 'miniloop'. Hij won in een tijd van drie minuten en vijftig seconden. Tweede werd Friso Bruins uit Eemnes (3.53) en derde werd Hessel Oswald uit Harlingen in 4.07 minuten. Bij de meisjes was Esmee Ellen op deze afstand de beste. Zij won in 4.15 minuten, zus Kelly werd derde (4.21), terwijl Berber van der Duim tweede werd in 4.19 minuten. Bij de 4 kilometer jeugd won Coen van der kerkhof. Hij kwam na zestien minuten en twintig seconden over de eindstreep. Bij de 4 kilometer voor vrouwen ging de overwinning naar Inga Behen uit het Duitse Hamm in 16.41. Bij deze afstand voor de mannen was Martijn van Haren de snelste in 13.52. De 8 kilometer vrouwen werd gewonnen door Margo van der Ven in 36.37. Bij de mannen won Jimmy Krygers deze afstand in 32.35. Bij de 8 kilometer mannen tot slot was Robert Boersen uit Oudeschild de beste. Hij kwam na 33.16 minuten over de finishlijn.

Komende vrijdag is de vierde crossloop. Inschrijven kan vanaf 18.40 uur in de kantine van ZDH, de start is om 19.30 uur.