ProfB, de artiestennaam van prof. Dr. Ir. Han Brezet.
ProfB, de artiestennaam van prof. Dr. Ir. Han Brezet.

ProfB & The Rhythm Kings in Café De Kuip

In Café De Kuipt in De Koog vrijdag 5 augustus een optreden van ProfB & The Rhythm Kings. Het is de start van een tournee over de Waddeilanden.

Deze Rotterdamse R&B Band wordt geleid door de seniore pop-tenorsaxofonist ProfB. Deze muzikant is geen onbekende op Texel. ProfB is de artiestennaam van niemand minder dan Prof. Dr.Ir. Han Brezet, emeritus hoogleraar Duurzaam Product aan de Technische Hogeschool in Delft. Actief bij Duurzaam Texel, TexLabs en andere duurzame initiatieven. De Rotterdammer is ook fervent Texelganger en bewoont hier al sinds jaar en dag ene tweede huisje.

Op Texel is minder bekend is dat Han voor en tijdens zijn studie in de 70-er jaren mede-gangmaker was van toen succesvolle Rotterdamse formaties als de "Psi", de "Snickles", het "Ouwe Bes" en "Joe Boston & The Soul Vibrations". Nu hij met emeritaat is heeft de prof zijn oude beroep weer opgepakt en gaat hij op tournee langs een serie Noordzee-eilanden, te beginnen op Texel en eindigend in september op het Deense Samsœ. Bij de première in De Kuip wordt de band eenmalig ondersteund door de Cocktail Girls, een duo talentvolle jonge Braziliaanse danseressen, die gespecialiseerd zijn in Latin House Dance.

Het optreden begint rond 22.00 uur.