Danique Bakker en Jorien Witte ontvingen de prijs voor de leukste aanspanning.
Danique Bakker en Jorien Witte ontvingen de prijs voor de leukste aanspanning. Foto: Job Schepers

Frans Bakker wint in De Koog

Na een jaar pauze door de uitbraak van Droes, was het zondag weer als vanouds op De Brink. De start van het jaarlijkse ringsteekkampioenschap trok, na een aarzelend begin, toch veel belangstelling. De winst in de badplaats ging uiteindelijk naar Frans Bakker. Makkelijk ging het niet.

Cees Bakker en Frans Bakker hadden hetzelfde aantal punten. Zij hebben hiervoor een barrage gereden. Tijdens de barrage staken zij weer hetzelfde aantal punten. Doordat Cees Bakker langzamer reed dan Frans Bakker is laatstgenoemde met de eerste prijs naar huis gegaan. Zij hadden beiden dertig punten. Marga Zandstra werd derde met 23 punten. Danique Bakker heeft met Jorien Witte uit handen van de ondernemersvereniging De Koog de prijs voor de leukste aanspanning in ontvangst mogen nemen. De dames kwamen met twee paardjes met een hoge schattigheidsfactor ten tonele. Het publiek was direct enthousiast. Ook de dieren leken zich uitstekend te vermaken. Voor het eerst had de organisatie een prominentenronde in het leven geroepen. Koger sponsoren en inwoners die zich inzetten voor het dorp kregen de kans om het strijdtoneel te betreden. Onder hen Veronica van Beek en Isabella van Boven, respectievelijk van de dorpsvereniging en de jeugdclub van De Koog. Het ging ze goed af. Piet Beers en Hannie Maas konden van de jury de prijs voor de leukste Kooger prominent in ontvangst nemen. Daarnaast heeft Piet Beers de aanmoedigingsprijs in ontvangst genomen. Naast het vermaak van het ringsteken was ook de kleding traditiegetrouw een bron van vermaak. Zowel de juryleden als de deelnemers hadden zich weer prachtig opgedoft.

Komende woensdag staat de tweede wedstrijd van het kampioenschap op het programma. Om 19.00 uur starten de deelnemers om 19.00 uur op de Groeneplaats. Ook hier een prominentenronde. Ditmaal is het de beurt aan de wethouders en de raadsleden. De wedstrijd in De Cocksdorp is afgelast vanwege te weinig deelnemers. De finale zal daarom worden verreden op donderdag 4 augustus om 19.00 uur in Den Hoorn.