Zwembad Molenkoog in Den Burg afgelopen woensdag.
Zwembad Molenkoog in Den Burg afgelopen woensdag. Foto: Jeroen van Hattum

Topdrukte voor Molenkoog: duizend bezoekers

Zwembad Molenkoog in Den Burg heeft woensdag een topdag achter de rug gehad. Maar liefst duizend mensen wisten tijdens het hete weer het openluchtbad aan de Slingerweg te vinden. Naspeuringen van medewerkers van Molenkoog leerden dat het de afgelopen jaren niet eerder zo druk is geweest. Naar schatting driekwart van de bezoekers was toerist. Het aantal van duizend werd geteld van half elf tot zes uur in de middag. De 130 kinderen van Bouwdorp waren niet bij de duizend meegeteld.

Volgens Molenkoog verliep alles ondanks de drukte rustig en gemoedelijk. Een hoop mensen hadden plaatsgenomen op de ligweide, waardoor ook niet iedereen tegelijk in het zwembad lag. De bezoekers werden woensdag onder meer beziggehouden met snorkelen en flipperen.

In totaal lopen de bezoekersaantallen dit jaar gelijk op met de aantallen van vorig jaar. Molenkoog verwacht binnenkort de 30.000ste bezoeker te verwelkomen. Donderdag 30 juni werd de twintigduizendste bezoeker verwelkomd. Over het algemeen trekt het zwembad elk seizoen iets meer dan 50.000 bezoekers.