Afbeelding
Foto: Job Schepers

@txl

Zomer

Het is zomer. Het is voor mij de eerste zomer dat ik niet meer vast op Texel woon. Het is de zomer waarin ik heel vaak schipper tussen het vasteland en het eiland. Wanneer het in de stad te heet onder mijn voeten wordt kom ik gauw terug naar het eiland. Mensen op het eiland zeggen dan wanneer de zon een beetje schijnt: "wat is het heet hè?" Dan zeg ik snel: "ach je bent niks gewend, in de stad, daar is het pas heet". Wanneer het hier wat frisser wordt, schipper ik met TESO weer snel terug naar de stad. In de stad zeggen de mensen dan: "wat een wind hè". Waarop ik antwoord "ah joh, je weet eens niet wat wind is hier, daar moet je voor op een eiland zijn." Ik zit in een luxepositie.

Half eilandbewoner en half stadse, daar wil half van mijn vriendengroep ook wel gebruik van maken. Laatst kwam ik een vriend tegen die tegen me zei: "ik heb nu een paar weken vrij, dus nu kom ik echt naar Texel." Waarop ik snel even mijn agenda checkte en ik hem kon antwoorden: "vriend, je kan langskomen, ik heb op 30 juli tussen 10:00 en 17:00 denk ik nog niks te doen, je kan dan komen, alleen weet ik niet of je dat de moeite vindt." Er willen nog zoveel mensen bij me op vakantie komen, dat ik amper zelf toekom aan vakantie. Daar heb ik wel iets op bedacht: zelf een vakantie boeken. Wel naar een eiland, nota bene. Maar wel 30 graden warmer. Naar Mallorca. Ik weet nog niet hoe de column over Mallorca eruit gaat zien, maar ik heb zonnige vooruitzichten.

Voorlopig hebben we op het schapeneilandje ook zonnige vooruitzichten, dus ben ik hier ook nog wel even te vinden. De kans dat je me daadwerkelijk tegenkomt zal wel klein worden, daarvoor zit mijn agenda wel erg vol. Zie je iets voorbij rennen met blond haar? Dan heb je kans dat ik het ben. Gelukkig ben ik graag bezig en schijnt de zon, dus zal je me niet echt horen zeuren. Fijne zomer iedereen!

Katja Schraag