Halfverharding die deze week in de Notaristuin is aangebracht.
Halfverharding die deze week in de Notaristuin is aangebracht. Foto: Jeroen van Hattum

Notaristuin Den Burg wordt plek om rond te lopen en te zitten

Bloembedden, halfverharde paden, inheemse beplanting, een picknicktafel en een groot en een klein hek. De Notaristuin aan het Achterom in Den Burg komt er de komende tijd weer knap uit te zien. Tatenhove is deze week met de werkzaamheden begonnen op het stuk gras dat er de afgelopen jaren verwaarloosd bij heeft gelegen. Het was al langere tijd een wens van de dorpscommissie van Den Burg.

De ontwikkelingen kwamen op gang nadat Gemeentewerken het had opgepakt. Volgens Kees Swarthoff van de dorpscommissie moet de Notaristuin een plek worden waar mensen even rustig kunnen rondkijken of even wat kunnen eten of drinken aan de picknicktafel. Die is eveneens toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Blikvanger wordt een groot metalen hek met rondingen dat tussen twee gemetselde pilaren komt te hangen. Daarnaast een loophek waardoor bezoekers naar binnen kunnen.

De Notaristuin is een overblijfsel van de landschapstuinen die notaris Willem Bok liet aanleggen toen hij aan begin van de negentiende eeuw tot notaris en gemeentesecretaris van Texel werd benoemd.