Nick Slijderink wordt nieuwe

schoolleider van Thijsseschool

Nick Slijderink uit Den Burg is vanaf volgend schooljaar de nieuwe schoolleider van de Thijsseschool in Den Burg.

Slijderink neemt de plek in van Aaldert Goverts die de afgelopen twee jaar als interim aan het roer stond van de basisschool. Onder zijn leiding werd de Thijsseschool verlost van het predikaat 'zeer zwakke school'.

De school haalt met Slijderink een leraar in huis die gepokt en gemazeld is in het Texelse basisonderwijs. Hij begon circa vijfentwintig jaar geleden als leraar op De Bruinvis in Oudeschild, nadat hij de PABO in Alkmaar had afgerond. Na elf jaar verhuisde Slijderink naar de voormalige Redmer IJskaschool in De Waal waar hij de hoogste groepen onder zijn hoede nam. Op De Bruinvis gaf hij voornamelijk les aan de onderbouw.

Na anderhalf jaar ging de school in De Waal dicht, waarna Slijderink korte tijd op Durperhonk in De Cocksdorp werkte. De volgende stap was de Kompasschool in Den Burg waar hij les gaf aan kinderen die moeite hebben met leren. Daar maakte Slijderink kennis met atelieronderwijs, een vorm van onderwijs die vorig jaar ook in de onderbouw op de Thijsseschool werd ingevoerd. Bij atelieronderwijs zijn kinderen uit diverse groepen een paar weken gezamenlijk met één thema bezig.

Twee jaar geleden verruilde Slijderink de Kompasschool voor een baan als schoolleider van de Lubertischool in De Koog. Daar werkte hij mee aan de ontwikkeling van een leerwerkplein, een stiltelokaal en verschillende instructielokalen om de kinderen les te geven. In de nieuwsbrief meldt hij er veel zin in te hebben om op de Thijsseschool aan de slag te gaan.

Goverts staat volgend schooljaar aan het roer van een basisschool in Wieringerwerf. Hij zou aanvankelijk één jaar op de school in Den Burg blijven, maar het werden er twee om alles terug op het juiste niveau te krijgen. Dat gebeurde samen met de leraren en volgens Goverts hielpen ook veel ouders mee om richting te geven aan vernieuwingen in het onderwijs.