Krim besteedt bouw van nieuw zwembad op vakantiepark aan

Vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp heeft de bouw van het nieuwe zwembad aanbesteed. In totaal is het een investering van circa €7,5 miljoen euro.

Hoofdaannemer wordt aannemingsbedrijf A. Tuin uit Den Helder. IBS Oele Schoo uit Den Burg is één van de onderaannemers. Er wordt verder aan het nieuwe bad meegewerkt door Pranger-Rosier Installaties uit Dokkum en Watergames & More uit Bleiswijk. Dat bedrijf is gespecialiseerd in attracties in zwembaden. Het ontwerp is in handen van Hooper Architects uit Oosterhout in samenwerking met adviesbureau Becks uit Den Bosch.

Het nieuwe zwembad komt op de plek van het huidige zwembad dat halverwege de jaren tachtig werd gerealiseerd (eerst het buitenbad, later ook het binnenbad). Volgens directeur Iwan Groothuis begint maandag 5 september, als het hoogseizoen voorbij is, de sloop van de huidige voorzieningen. Bedoeling is dat het nieuwe bad in juni 2017 (voor het begin van het nieuwe hoogseizoen) klaar is. "Het is een strakke planning."

Het nieuwe bad krijgt een groot recreatiebassin, meerdere glijbanen (vanaf een toren van vijftien meter hoog) en een wildwaterbaan die grotendeels in een duinlandschap buiten het gebouw loopt. Voor kinderen tot acht jaar komt er binnen een interactieve waterspeeltuin van honderd vierkante meter met daaromheen ruime perrons voor ligstoelen voor ouders. Bij de glijbanen moeten multimedia- en andere effecten voor extra spanning, beleving en vermaak zorgen. De ligweide blijft volgens Groothuis ongewijzigd.