Vivezza Trio
Vivezza Trio Foto:

Vivezza Trio in Hoornder kerk

Het Vivezza Trio geeft dinsdagavond 19 juli een concert in de Hoornderkerk.

Dit opgewekte trio bestaat uit violiste Inger van Vliet, klarinettiste Nicole van Jaarsveld en pianiste Angélique Heemsbergen, die perfect op elkaar ingespeeld zijn. Tijdens hun studie wonnen ze de kamermuziekmarathon van het Conservatorium van Utrecht en inmiddels is het Vivezza Trio een veelgevraagd ensemble voor concertpodia in het hele land. Eerder speelde dit trio al in de Kleine Zaal en de Spiegelzaal van het Concertgebouw en gaven optredens voor Radio 4 in onder meer Viertakt Podium, Opium op 4 en het Zondagochtendconcert. Het Vivezza Trio doet haar naam eer aan door het samenstellen van levendige en fantasierijke programma's waarin bekende klassieke muziek wordt afgewisseld met de mooiste werken uit het eigen repertoire.

Voor dit zomerconcert brengt het Vivezza Trio het programma 'Dansen uit Oost-Europa'. Eerst klinken de prachtige Five Pieces van Shostakovich, waarna ze verder gaan met de Mélodie uit het beroemde Souvenir d'un lieu cher van Tchaikovski in een mooie bewerking voor hun bezetting. Als hoofdwerk staat de bijzondere Suite van de Armeense componist Alexander Arutiunian op het programma, waarna twee Slavische dansen van Dvorák worden uitgevoerd. Als feestelijk einde van het programma speelt het Vivezza Trio haar eigen versie van de beroemde Csárdás van Monti!

Het concert begint om 20:15 uur. Vrije toegang, een vrijwillige bijdrage aan het eind van het concert wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie: www.vivezzatrio.com