Regen en wind kwamen zaterdag als onaangename verrassing

Redders van vaartuigen Beursplein 5 en De Zalm van de KNRM hebben zaterdagmiddag een omgeslagen catamaran veilig aan wal gebracht.

De catamaran, eigendom van een Texelaar maar met aan boord andere zeilers, was drie mijl ten westen van de Slufter over de kop geslagen. Het betrof ervaren zeilers, de oorzaak van het ongeluk is volgens een woordvoerder van de redders niet helemaal duidelijk geworden. Er was schade ontstaan aan onder meer de spinaker en het grootzeil, dusdanig dat het vaartuig niet meer kon zeilen. Redders van De Zalm en de Beursplein 5 hebben de gehavende catamaran sleepklaar gemaakt en met de bemanning vervolgens veilig afgeleverd op het strand bij paal 33.

De regen in combinatie met windvlagen die zaterdag halverwege de middag opstak, kwam na een ochtend met fraai weer als een onaangename verrassing. In hoeverre het een rol speelde bij het kapseizoen van de catamaran is niet bekend, wel gooide het slechte weer roet in het eten van menig buitenactiviteit. Zo moest het orkest van KTF het zomerconcert dat om half drie zou beginnen, ter elder ure afgelasten. Juist toen de instrumenten waren uitgepakt en de muzikanten zich hadden geïnstalleerd, vielen de eerste druppels uit de lucht, waarna het van kwaad tot erger ging. Een teleurstelling voor velen, niet in de laatste plaats voor de muzikanten zelf, die er flink op hadden gestudeerd. Tegenvaller ook voor de Strender Tuinenbridge van Alert. De kaarters konden het kaartspel gelukkig voortzetten. Ook het Open Texels kampioenschap jeu de boules werd er niet door veraangenaamd.