Tuinenbridge in Oosterend, hier bij de familie Schenk aan de Oesterstraat.
Tuinenbridge in Oosterend, hier bij de familie Schenk aan de Oesterstraat. Foto: Gerard Timmerman

Bridgen in tuinen van Oosterend

Tuinenbridge in Oosterend. Inmiddels een traditie, zaterdag hield bridgeclub Alert de achtste editie.

Er was erg mooi weer voorspeld, maar uiteindelijk werden de bridgers een groot deel van de middag met regen geconfronteerd. Tuineigenaren hadden zichtbaar hun best gedaan, gelukkig waren ze zo flexibel dat er ook in huis, garage, serre, bijkeuken, etc. kon worden gespeeld. Ook hadden ze goed gezorgd voor de inwendige mens, al met al was het bridgeplezier er niet minder om. De schitterende tuinen kregen wel wat minder aandacht dan ze verdienden. Er werd gespeeld bij Riet en Jan van der Vis, Elzelien en Jaap Schenk, Jan Bloem jr, Frida en Dirk Trap, Netty Vonk en bij Jan en Gerda Bloem. De organisatie had de 32 deelnemende paren verdeeld over drie lijnen. In verschillende tuinen in Oosterend werden telkens vier spellen gespeeld tegen een ander paar uit dezelfde lijn. Er werd top-integraal gespeeld. Dat houdt in dat in alle lijnen dezelfde spellen gespeeld werden. Na afloop kunnen de resultaten dan goed vergeleken worden en ontstaat er een uitslag per lijn en een overall-klassement. Aan het begin van de avond maakte wedstrijdleider Jan Bloem de prijswinnaars bekend. De hoogst geklasseerd in de C-lijn was het paar Maarten Smit en Ratnam Dros met 69,64 procent. In de B –lijn werd de eerste plaats gedeeld door Henk en Ben Gieze en het paar Rosa Harbers en Erik-Jan Geus. Zij scoorden 58,85 procent. In de A-lijn werd de hoogste score behaald door Gerda Bloem en Riet van der Vis (55,8 procent). Ze werden op de voet gevolgd door de paren Jan Bloem & Frida Timmer en Nelly Zijm & André Boon, met een score van 55,42 procent.

In het overal-klassement gingen de prijzen naar: 3. Akkie en Deborah v.d. Kerkhof (59,46 procent) 2. Coby Bakelaar & Elzelien Schenk (61,25%), en 1. Laurien Bakker en Marja van den Berg (63,04 procent)

De uitgebreide uitslag en foto's van de tuinendrive zijn te vinden op de volgende website: www.nbbclubsites.nl, clubnummer 4043 (Alert). Het toernooi werd afgesloten met een uitgebreid buffet in De Bijenkorf. De bridgeclubs organiseren de komende tijd meerdere malen per week vrije drives. Tijd en locatie zijn te vinden in de Vakantiekrant en andere agenda's.