Oosterend houdt Zomermarkten

In Oosterend wordt zaterdag 16 juli de eerste van vier zomermarkten gehouden.

De marktdata zijn: zaterdag 16 juli, zaterdag 30 juli, zaterdag 13 augustus en zaterdag 27 augustus. De tijden van 10.00 tot 13.00 uur. De markten in Oosterend zijn al jarenlang een begrip. Het gezellige en historisch dorpscentrum vormt een fraai decor voor de markten. Een vast onderdeel van de markten is de verkoop van vers gebakken vis. Veel mensen komen alleen al daarvoor naar Oosterend. Maar er is meer dan alleen de verkoop van vis.

In de straten van het centrum en rond de kerk staan verschillende kramen van waaruit diverse producten en artikelen verkocht worden. Daarnaast is er ook plaats ingeruimd voor de zogenaamde "kleedjesverkoop". Jong en oud worden in de gelegenheid gesteld hun "rommeltjes" vanaf een op de grond uitgespreid kleed aan de man te brengen.

Met ingang van deze zomer is de naam van de markt, "Rommeltjesmarkt", veranderd in "Strender Markt". De opzet van de markten is in grote lijnen gelijk gebleven. Er worden nog steeds "rommeltjes" en oude boeken verkocht, maar er zijn ook enkele wijzigingen doorgevoerd. Op verschillende plaatsen op de markt zijn doe-activiteiten voor jong en oud. Ook het Rad van Avontuur is terug van jarenlang weggeweest. Elke week valt er een rondvlucht boven Texel te winnen.

Ook dit jaar is er op elke markt live-muziek. Deze wordt verzorgd door de marktkapel van muziekvereniging Excelsior. De verschillende terrassen in Oosterend vormen een prachtige plek om onder het genot van een consumptie het marktgewoel op je in te laten werken.